Over mij

Als jong meisje was ik haar steun en toeverlaat...

Toen mijn moeder chronisch ziek werd, raakte ik verstrikt in mijn loyaliteit naar alles en iedereen. Naar mijn werkgever, mijn relatie, familie en vrienden en natuurlijk naar mijn moeder.

Als jong meisje was ik haar steun- en toeverlaat, een geduldig ‘luisterend oor’. Door  haar ziekte en de angst haar te verliezen, werd dat alsmaar intenser. Ik had niet geleerd mijn grenzen aan te geven en dan blijf je maar doorgaan. Met als gevolg een stevige burn-out, diverse gezondheidsklachten en uiteindelijk een verstoorde relatie met mijn moeder.”

Van kwetsbaarheid naar kracht...

Mijn reis om te komen waar ik nu ben, was er één van vallen en weer opstaan, zowel op werkgebied als persoonlijk. Ik heb noodgedwongen moeten leren voor mijzelf op te komen en mijn grenzen aan te geven en kon uiteindelijk anderen daar ook mee helpen.

Tijdens mijn carrière in de ICT wereld, was ik initiatiefnemer van het organiseren van bijeenkomsten (gebruikersoverleggen), waarbij klanten hun ervaringen konden delen en hun behoeften en verwachtingen konden aangeven. Hierdoor ontstond een sfeer van openheid, betrokkenheid én een betere klantrelatie. Uiteindelijk kregen we minder klachten.

Ik merkte hoe belangrijk het was voor mensen om zich gezien te voelen, zich serieus genomen te voelen, maar ook hun verhaal te kunnen doen. 

Wanneer je dit proces tijdig in gang zet dan, is het mijn ervaring, dat er minder communicatie problemen ontstaan en  minder gedoe achteraf om zaken recht te zetten.

In de mantelzorgsector werkte dit ook...

Later, in de mantelzorgsector, werkte deze aanpak ook. Vanuit mijn drijfveer om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en mensen in de gelegenheid te stellen hun ervaringen (en zorgen) te delen, kwamen zij samen in themagericht lotgenotencontact. Tijdens deze bijeenkomsten konden we de route naar de juiste zorg aangeven en konden mensen daarna persoonlijk begeleid worden.

De afgelopen jaren zet ik dit concept ook ‘online’ in. Met bijvoorbeeld waardevolle Webinars en het opbouwen van online communities.

De mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen zijn, in deze tijd, eindeloos.

Ik heb dit nu allemaal gebundeld in mijn mooie bedrijf de Academie Familiezorg B.V.

En zoals Steve Jobs ooit zei: ‘You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards’.

Elvira Mantelzorg makelaar

Innovatieve projecten

Vanaf 2018 tot heden heb ik mijn nieuwe ideeën en concepten kunnen realiseren via gehonoreerde (subsidie) projecten. Dit zijn de volgende:

  • Pilotproject Familiezorg (2018-2019). Meer dan 12 verschillende zorg- en welzijnsorganisaties deden mee en leerde de systemische methode Familiezorg en de vaardigheden om met de hele familie in gesprek te gaan.
  • Project ‘Innovatie in verbinding’ (2020-2021). Via nieuwe online marketing methoden werden meer dan 600 mantelzorgers, uit verschillende doelgroepen, bereikt.
  • Project ‘Werkende mantelzorgers direct goed geholpen’ (2022-2023). Het begeleiden van werknemers d.m.v. trajecten uitgevoerd door mantelzorgmakelaars. Geholpen bij de overname van regeltaken en complexe zorgsituaties.
  • Project ‘Werkende mantelzorgers duurzaam aan het werk behouden’. (2023-heden). Project bij Provincie Zuid-Holland ter ondersteuning van haar werknemers met mantelzorgtaken. 

En verder over mij...

Wil je weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan >>>

Beleid en voorwaarden

Copyright © 2024 www.academiefamiliezorg.nl

Contact

+ 31 (0) 6 – 42 999 690
info@academiefamiliezorg.nl

Scroll naar boven