Over mij

Wil je meteen goed geholpen worden met vragen rondom de zorg voor jouw naaste?

Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Als jong meisje was ik haar steun en toeverlaat...

Toen mijn moeder chronisch ziek werd, raakte ik verstrikt in mijn loyaliteit naar alles en iedereen. Naar mijn werkgever, mijn relatie, familie en vrienden en natuurlijk naar mijn moeder.

Als jong meisje was ik haar steun- en toeverlaat, een geduldig ‘luisterend oor’. Door  haar ziekte en de angst haar te verliezen, werd dat alsmaar intenser. Ik had niet geleerd mijn grenzen aan te geven en dan blijf je maar doorgaan. Met als gevolg een stevige burn-out, diverse gezondheidsklachten en uiteindelijk een verstoorde relatie met mijn moeder.”

‘In your biography lies your potential’

– Bron: onbekend –  

Van kwetsbaarheid naar kracht...

Mijn reis om te komen waar ik nu ben, was er één van vallen en weer opstaan, zowel op werkgebied als persoonlijk. Ik heb noodgedwongen moeten leren voor mijzelf op te komen en mijn grenzen aan te geven en kon uiteindelijk anderen daar ook mee helpen.

Tijdens mijn carrière in de ICT wereld organiseerde ik, als eerste professional, bijeenkomsten, zogenaamde gebruikersoverleggen, waarbij klanten hun ervaringen konden delen. Hierdoor ontstond een sfeer van openheid, betrokkenheid én we kregen minder klachten.

Mantelzorgsector

Later, in de mantelzorgsector, werkte dit concept ook. Vanuit mijn drijfveer om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en mensen in de gelegenheid te stellen hun ervaringen (en zorgen) te delen, kwamen zij samen in themagericht lotgenotencontact. Tijdens deze bijeenkomsten konden we de route naar de juiste zorg aangeven en konden mensen daarna persoonlijk begeleid worden.

De afgelopen jaren zet ik deze concepten ook ‘online’ in. Met bijvoorbeeld waardevolle Webinars en het opbouwen van online communities.

De mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen zijn, in deze tijd, eindeloos.

Ik heb dit nu allemaal gebundeld in mijn mooie bedrijf de Academie Familiezorg B.V.

En zoals Steve Jobs ooit zei: ‘You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards’.

mantelzorg-ontzorgen

Geen pleisters plakken maar de kunst van 'open' communicatie...

Het begint natuurlijk allemaal met communicatie. Zowel het ontbreken ervan, de miscommunicatie als juist de kunst van heldere, open communicatie*.

Tijdens mijn opleiding tot Familiezorgtrainer kregen we de opdracht een genogram te maken van onze familie van herkomst, en de interacties en levensgebeurtenissen in kaart te brengen. Mijn ouders hebben het prima gedaan, maar er was ook veel frustratie in hun communicatie. Zij hadden niet geleerd hoe zij zich konden uiten. Over gevoelens praten was er niet bij.

Ik geloof en ben ervan overtuigd dat als we allemaal leren hoe we meer onze behoeften en wensen op een open, geweldloze manier kunnen uiten, dat er een socialere en gezondere samenleving zal zijn. Dit is sowieso de drijfveer van mijn huidige werk.

* Open communicatie is één van de grondslagen van de methode familiezorg. Via een promotieonderzoek aan de Tranzo Universiteit van Tilburg, is aangetoond dat ‘open’ communicatie bij mantelzorgsituaties, stress verlagend is.

Geen pleisters plakken maar mensen met elkaar, op een open manier, in gesprek laten gaan.

'Innovatieve projecten'

Vanaf 2018 tot heden heb ik mijn nieuwe ideeën kunnen realiseren via gehonoreerde subsidie projecten. Dit zijn de volgende:

  • Pilotproject Familiezorg (2018-2019). Meer dan 12 verschillende zorg- en welzijnsorganisaties deden mee en leerde de systemische methode Familiezorg en de vaardigheden om met de hele familie in gesprek te gaan.
  • Project ‘Innovatie in verbinding’ (2020-2021). Via nieuwe online marketing methoden werden meer dan 600 mantelzorgers, uit verschillende doelgroepen, bereikt.
  • Project ‘Werkende mantelzorgers direct goed geholpen’ (2022-2023). Het begeleiden van werknemers d.m.v. trajecten uitgevoerd door mantelzorgmakelaars. Geholpen bij de overname van regeltaken en complexe zorgsituaties.
  • Project ‘Werkende mantelzorgers duurzaam aan het werk behouden’. (2023-heden). Project bij Provincie Zuid-Holland ter ondersteuning van haar werknemers met mantelzorgtaken. 

En verder over mij...

Vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan>>>

Beleid en voorwaarden

> Privacy- en cookiebeleid
> Algemene Leveringsvoorwaarden

Copyright © 2024 www.academiefamiliezorg.nl

Contact

+ 31 (0) 6 – 42 999 690
info@academiefamiliezorg.nl

Scroll naar boven