De Familiezorgcoach:
'Van zorgstress naar gezond evenwicht'

Wanneer een naast familielid chronisch ziek of hulpbehoevend wordt, dan is er vaak behoorlijk wat te regelen. Naast de stress van deze praktische zaken ontstaan er ook vaak spanningen op relationeel gebied. Oude patronen, interacties en overtuigingen uit de familie van herkomst komen dan naar boven en gaan weer een rol spelen. 

Zowel voor de zorgbehoevende als voor jezelf brengt dit extra stress mee. 

De vraag is dan, hoe kom je uit deze stressvolle situatie en zorg je ervoor dat je, met meer energie en rust, én je werk én de zorg kunt blijven doen?

Heb jij naast je werk de zorg voor een dierbaar familielid en herken je dit?

Wat levert dit coachingstraject jou minimaal op?

Wat anderen zeggen

 “Ik wil jou graag bedanken en de anderen die het mogelijk hebben gemaakt om te spreken met een mantelzorgcoach. Ik heb diverse gesprekken gehad met Elvira Heemskerk. Het heeft me heel erg geholpen. Ik ben in de mantelzorg gerold toen mijn tante met dementie steeds meer hulp nodig had. Eerst wat administratieve zaken, toen de boodschappen en uiteindelijk kwam er steeds meer bij. Nu staat zij op het punt om naar een verpleeghuis te gaan. De mantelzorg is dagelijks en erg intensief. Ik heb goed met Elvira kunnen sparren over hoe ik mijn eigen grenzen beter kan bewaken en hoe ik dat voor mijn tante ook acceptabel kan maken. We keken naar praktische zaken, van hoe kondig ik aan dat ik wegga, wat is mijn toon en grondhouding maar ook de diepere lagen, waarom blijf ik toch langer, nadat ik gezegd heb dat ik ga. Deze inzichten helpen ook in het algemeen in mijn persoonlijke ontwikkeling. 

Een medewerkster

 “Vorig jaar ging de gezondheid van mijn moeder achteruit en werd ik ineens mantelzorger. Behalve dat ik vaak bij mijn moeder thuis heb geholpen en mee naar het ziekenhuis ben geweest, valt er ook veel te regelen, – onderzoeken, medicijnen, thuiszorg, hulpmiddelen – want dat overziet ze zelf niet meer. Daarvoor heb ik contact opgenomen met de mantelzorgmakelaar, Elvira, en dat was een heel prettig gesprek. Niet alleen over alle regelingen, ook over hoe ik zelf de balans houd en het gesprek met mijn moeder kan aangaan over haar toekomst. Elvira heeft na ons gesprek alles op papier gezet, zodat ik het nog eens rustig kan nalezen. Het geeft mij het gevoel dat ik op de hoogte ben van alle mogelijkheden en dat ik er niet alleen voor sta.”

Een medewerkster

 “Ik heb gisteren een positief bericht ontvangen van onze medewerkster mw. M. Zij en haar zus hebben het gesprek als zeer positief ervaren. Waarbij zij aangaf dat jullie meer betrokken zijn dan bijvoorbeeld de huisarts. Een groot compliment dat ik hierbij wil doorgeven. Daarnaast is de zorg voor hun vader zeer goed geregeld. Zij geeft aan dat zij dit zelf niet zo snel in gang had kunnen zetten. Vanuit onze organisatie ook onze hartelijke dank voor de snelle acties, de ondersteuning naar onze medewerker en het regelen van de snelle zorg. Superfijn!

Een P&O adviseur

Praktische zaken

Aanbod

Het coachingstraject wordt aangeboden voor een bedrag van: 

795,- euro*

 

*Exclusief 21% b.t.w. 

Voor de algemene leveringsvoorwaarden zie:


Wil je meer weten over dit waardevolle traject en/of hieraan meedoen:

Meteen een bericht via het contactformulier sturen kan ook. Ga naar contact >>>

Beleid en voorwaarden

> Privacy- en cookiebeleid
> Algemene Leveringsvoorwaarden

Copyright © 2024 www.academiefamiliezorg.nl

Contact

+ 31 (0) 6 – 42 999 690
info@academiefamiliezorg.nl

Scroll naar boven