Stop de zoektocht en krijg meteen hulp...

Wil je weten wat een Mantelzorgmakelaar voor jou kan betekenen? En hoe je meteen goed geholpen wordt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

De Mantelzorgmakelaar:
Praktische begeleiding bij het uitzoeken van de juiste zorg

Wat doet de Mantelzorgmakelaar?

De Mantelzorgmakelaar houdt zich bezig met praktische zaken en helpt bij het uitzoeken van de juiste zorg, hulpmiddelen, voorzieningen en financieringsmogelijkheden.

Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgindicaties,  persoonsgebonden budgetten (Pgb’s), het bellen met  instanties en/of bemiddeling bij verzorgings- of verpleeghuizen. Het regelen van ‘vervangende’ mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd, behoort tevens tot het takenpakket van de Mantelzorgmakelaar. 

Deze vaak complexe regeltaken kunnen (volledig) door de Mantelzorgmakelaar worden overgenomen. 

Een zorg minder voor werknemers die hierin verdwalen en/of dreigen vast te lopen!

Als gecertificeerde Mantelzorgmakelaars zijn wij natuurlijk lid van de landelijke beroepsvereniging de BMZM

Zorg jij naast je werk voor een dierbaar familielid en loop je aan tegen de volgende zaken?

Samen met de Mantelzorgmakelaar aan de slag, levert je minimaal het volgende op:

Wat anderen zeggen

 “Ook ik heb een beroep gedaan op de hulp van de Mantelzorgmakelaar. Vorig jaar ging de gezondheid van mijn moeder achteruit en werd ik ineens mantelzorger. Behalve dat ik vaak bij mijn moeder thuis heb geholpen en mee naar het ziekenhuis ben geweest, valt er ook veel te regelen – onderzoeken, medicijnen, thuiszorg, hulpmiddelen – want dat overziet ze zelf niet meer. 

Gelukkig heeft onze werkgever goede regelingen voor zorgverlof, die allemaal op ons intranet staan en waar mijn manager mij op wees. Een hele geruststelling, dat je in elk geval de tijd krijgt om in te springen. Maar dan valt er nog van alles uit te zoeken, zoals bijvoorbeeld de verschillende zorgwetten en vormen van hulp. 

Daarvoor heb ik contact opgenomen met de Mantelzorgmakelaar Elvira, en dat was een heel prettig gesprek. Niet alleen over de regelingen, ook over hoe ik zelf de balans houd en het gesprek met mijn moeder kan aangaan over haar toekomst. Elvira heeft na ons gesprek alles op papier gezet, zodat ik nog eens rustig kan nalezen. 

Het geeft mij het gevoel dat ik op de hoogte ben van alle mogelijkheden en dat ik er niet alleen voor sta. 

Werknemer

 “Ik heb de begeleiding van de Mantelzorgmakelaar als heel geruststellend ervaren. Het gevoel niet alleen te staan en alleen te moeten handelen zonder te weten hoe of wat er mogelijk is. Dit is heel fijn. Het meest blij was ik met de hulp voor de WMO, maar eigenlijk wel met alles.

De aanwezigheid/terugvalmogelijkheid op iemand met verstand van zaken gaf ons veel rust, heel simpel. Ook de opvolging  (nazorg) is prima.”

Werknemer

 “Een enorm compliment voor jullie organisatie. Nog geen week geleden gaf ik aan dat ik dringend hulp nodig had bij het regelen van praktische zorg voor mijn schoonmoeder. 

Er is al een intake geweest en er staat een huisbezoek gepland voor aanstaande maandag. De Mantelzorgmakelaar gaat gelukkig een aantal regeltaken van mij overnemen.”

Werknemer

Praktische zaken

Prijsopgave trajecten

Een overzicht met prijsopgave van de trajecten wordt op verzoek toegestuurd. 

Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Beleid en voorwaarden

> Privacy- en cookiebeleid
> Algemene Leveringsvoorwaarden

Copyright © 2024 www.academiefamiliezorg.nl

Contact

+ 31 (0) 6 – 42 999 690
info@academiefamiliezorg.nl

Scroll naar boven